Nieuwsagenda

DIEDichtbundel 'Vrijheid' nu te koop!

Vanaf maandag 28 januari 2019 is de jaarlijkse dichtbundel van de diedichters te koop. Dit keer met meer gedichten van de diedichters en met gedichten over vrijheid die tijdens de Poëzieweek op De Grote Kerk van Enschede geprojecteerd worden. Prijs: € 7,-

Te koop bij:

Boekhandel Broekhuis, Concordia of door een mailtje te sturen naar die@dichtersinenschede.nl

Door het kopen van deze bundel ondersteunt u de (veelal gratis toegankelijke) literaire activiteiten die de dichters in enschede organiseren.

190201bundel2019vooorkantjpg
grimbergen-poezieweek-2-1jpg
Poëzieweek Enschede 2019  
27 t/m 3 februari
De hele week worden gedichten van (voormalig) stadsdichters, junior stadsdichters en diedichters over vrijheid geprojecteerd op de buitenmuur van De Grote Kerk in Enschede. 

Programma:

27 januari  Opening Poëzieweek Enschede Locatie: Vestzaktheater Aanvangstijd: 15.30  uur  Toegang: gratis!

Opening Poëzieweek Enschede en presentatie van de dichtbundel van de diedichters. Tijdens deze voorstelling wisselen gedichten en muziek elkaar af.  In de dichtbundel zijn, naast verschillende gedichten van de diedichters, ook de gedichten over vrijheid die tijdens de Poëzieweek op De Grote Kerk geprojecteerd worden, opgenomen.

31 januari Muziek&Poëzie lunchconcert  Locatie: Muziekcentrum Arkezaal  Tijd: 12.30 tot 13.30 uur   

Toegang: gratis! 

Poëzie van stadsdichter en diedichter Margót Veldhuizen, diedichter Stéfanie van Tuinen en gastdichter Alex Gentjens. Muziek verzorgd door Hans Martin (flamencogitarist).  Voorafgaand aan de voorstelling kunt u lunchen in de foyer en na afloop van de voorstelling is de dichtbundel van de diedichters (met daarin een aantal van de voorgedragen gedichten) te koop. 

2 februari  Stadsdichtersverkiezing  Locatie: Muziekcentrum Arkezaal  Tijd:  20:00 uur Toegang: gratis!

Afscheid van de huidige stadsdichter en benoeming van de nieuwe stadsdichter van Enschede.  Met muzikale ondersteuning door Bert van der Veen en Paula Krom.

3 februari   Muziek – Poëzie – Film  Locatie: Concordia Aanvangstijd: 14:30 uur 

Toegangsprijs: € 15,-. Voor SLME- vrienden/donateurs € 12,50.

Een middag vol muziek, poëzie en film over het thema van de poëzieweek 2019 vrijheid. Laat u meevoeren door de dichters Pim te Bokkel, Ellen Deckwitz en diedichter Margot Veldhuizen, de muziek van het Valerius Ensemble en bekijk aansluitend de film 'Captain Fantastic' van  Matt Ross. 

Meer informatie over de Poëzieweek 2019:

SLME

Landelijke Poëzieweek 2019

Digiflyer 1jpg

14 januari  2019 Nieuwjaarsreceptie Probus Locatie De Broeierd  

Stadsdichter en diedichter Margót Veldhuizen draagt voor.

4 november 2018 Culturele Zondag Enschede Locatie:  Jazzpodium de Tor  Tijd: 15:15 - 15:45 uur

Poëzie & Flamenco Gedichten met passievolle klanken van de flamencogitaar.

Stadsdichter en diedichter Margót Veldhuizen & gitarist Hans Martin brengen voor het eerst samen een programma met gedichten over de stad en de passie van het leven. Margót draagt voor en Hans laat de passievolle klanken van de flamencogitaar vloeien.

IMG_3820j1pgjpg