Oud diedichters

Lidwiene Vermeij:

Lidwiene was vanaf het begin betrokken bij die, maar is in 2012 vertrokken naar Aerdenhout dat bij haar geboorteplaats Haarlem ligt. Nu was zij geen dichter in Enschede meer.

Zij is naast dichter ook beeldend kunstenaar, publiceerde verschillende dichtbundels en kunstenaarsboeken en was in 2007-2008 de eerste stadsdichter van Enschede:  http://www.stadsdichterenschede.nl/lidwiene-vermeij/ 

Frank Wijering:

Frank was ook vanaf het begin berokken bij die. Hij was van 2009-2011 de derde stadsdichter van Enschede en publiceerde in “Stadsoogst” een aantal stadsgedichten: http://www.stadsdichterenschede.nl/frank-wijering/. In 2014 heeft Frank vanwege drukke werkzaamheden zijn deelname aan die beëindigd, maar hij is gelukkig niet gestopt met dichten.  

J. Verhaaren:

J. Verhaaren (’s-Hertogenbosch 26 maart 1949 - Zwolle 8 maart 2016) was samen met BoBBoswinkel in 2010 de initiatiefnemer van die en heeft heel veel voor die betekend.

Hij woonde sinds 1974 in Enschede en was daar werkzaam voor het onderwijs. Hij publiceerde een aantal dichtbundels en losse gedichten in diverse tijdschriften en bloemlezingen. Vlak voor zijn overlijden verscheen zijn laatste poëziebundel “dat belendende hier”.

Poëzie

een serieus genoegen
een aangenaam soort ernst
een pijnlijk treffen
een vreemd, open veld
 

Jovan Bilbija:

Jovan was van 2015 – 2017 de zesde stadsdichter van Enschede en was, zoals elke fungerend stadsdichter, erelid van die. Na zijn stadsdichterperiode bedankte hij vanwege zijn drukke werkzaamheden voor die. Zie voor zijn stadsgedichten http://www.stadsdichterenschede.nl/jovan-bilbija/  en zijn bundel “Oase uit, woestijn weer in”.  

Bert de Haan:

Bert was van het begin af aan betrokken bij die. Helaas zag hij zich in 2017 door toenemende gezondheidsklachten genoodzaakt te bedanken voor die. Naast dichter is hij ook schrijver, publiceerde verschillende boeken en ontpopte zich ook als schilder. Tevens is Bert een groot Willem Wilminkkenner en kent van hem en andere grote dichters veel gedichten uit het hoofd.

BoBBoswinkel:

BoBBoswinkel was, samen met J. Verhaaren, één van de oprichters van Dichters in Enschede en in 2008 de tweede stadsdichter van Enschede: http://www.stadsdichterenschede.nl/bob-boswinkel/. Bob was jaren werkzaam in het Enschedese onderwijs en is een onderwijsman in hart en nieren. Hij heeft veel betekent voor die, maar heeft begin 2018 besloten met diepensioen te gaan. Naast het schrijven van gedichten houdt hij zich o.a. bezig met het schrijven van korte verhalen, het maken van beelden in verschillende materialen en met fotografie. Dichten is voor hem beeldhouwen in taal. Van hem verschenen verschillende dichtbundels.
Meer info: https://www.bobboswinkel.org/