Dichters in Enschede.nl

Wilminkplein

Op zondag 30 september 2018 om 12:15 uur worden de gedichten op het Willem Wilminkplein weer feestelijk onthuld! U bent van harte welkom!

 

Wat is een Willem Wilminkplein zonder gedichten? Nou? ... een kip zonder veren?, FC Twente zonder bal ?, ...

Daarom staan sinds juni 2016 gedichten (klik hier) op de terrasschermen op dit plein. Eerst twee keer, maar vanaf 2017 één keer per jaar worden deze gedichten vervangen door andere.

Elke keer is er een gedicht van Willem Wilmink, een gedicht van de huidige stadsdichter van Enschede, een van de juniorstadsdichter en een van een DIEdichter.

Daarnaast willen we graag in september 2017 een gedicht plaatsen van Harry ter Balkt (Usselo, 17 september 1938 – Nijmegen, 9 maart 2015),  winnaar van o.a. de P.C. Hooftprijs.

Ook komt er een gedicht van Ekin Yilmaz van het Stedelijk Lyceum Kottenpark, winnaar van de poëziewedstrijd.

 

9-11-2016 - De uitslag:

Er zijn 69 gedichten ingestuurd. Een prachtig resultaat, meer dan de jury verwacht had. Veel dank voor alle moeite en voor alle gedichten. De variatie in gedichten was heel groot. Van zeer persoonlijk tot afstandelijk, van vrije vormen tot rijmend in strak ritme en met een enorme veelheid aan onderwerpen .

Het gedicht "Letters van lucht" van Veronica Berkvens uit Enschede is unaniem door de jury als het winnende gedicht aangewezen.

Aangezien er geen inzendingen van de VO-scholen op tijd binnen zijn gekomen, heeft de jury besloten het gedicht "Mien leef" van Gerrit Rensink uit Ambt-Delden als tweede gedicht op de terrasschermen te plaatsen.

 

Onthulling:

Op zaterdag 10 december 2016 om 12:00 uur worden de zes nieuwe gedichten onthuld en voorgedragen. De gebeurt onder lichtelijk feestgedruis. Iedereen wordt hiervoor van harte uitgenodigd. Kijk voor meer info bij Nieuws

 

 

Contact over gedichten op het Wilminkplein via wilminkplein@dichtersinenschede.nl